zenADrelax gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.

Lachen is gezond! Is niet-lachen dan niet gezond?

Door Armgard Detemmerman op 10 oktober 2016

Het verband tussen ziekte en emoties

In onze westerse maatschappij maken we zelden of nooit het verband tussen emotie en ziekte. Een uitspraak als deze roept dan ook vragen op.

En toch kennen we allemaal de uitdrukkingen:

  • Iets op je lever hebben
  • Gal spuwen
  • Wurgende angst
  • Adembenemend
  • Je hart opluchten

Anderzijds; niemand betwijfelt dat lachen gezond is. Dat emoties dus ook ziek kunnen maken is een ongemakkelijke waarheid die we liever negeren.

De traditionele Chinese geneeskunde gaat ervan uit dat alles energie is. Deze energie stroomt ook door het lichaam en volgt daarbij specifieke banen; d

iets op je lever hebben - zenadrelax

e meridianen. Elke meridiaan is verbonden aan een orgaan, dat op zijn beurt weer verbonden is met een emotie. Als de energie niet vrij kan stromen ontstaan er klachte

‘Iets op je lever hebben’ is een onaangenaam gevoel. Iets zit je dwars en wil geuit worden. Kunnen we dat niet, zal het onaangename gevoel aan de oppervlakte na een tijd minder voelbaar worden. Maar het zet zich vast in ons lichaam. Er ontstaat spanning, bij voorkeur op de – laat me denken – de lever ! (en de levermeridiaan). Goed geraden! Onze voorouders waren nog zo dom niet. De energiedoorstroming geraakt geblokkeerd. Blijft deze toestand te lang duren, kan dat de gezondheid schaden.

Acupunctuur, acupressuur en shiatsu zijn technieken die zorgen voor de herstelling van de energiedoorstroming.

lachen is gezond - zendadrelax

Wil je meer weten, kom dan naar mijn gratis lezing op zaterdag 29.10.2016  om 15:30u in het sportcentrum Diependal, Lindeboomstraat 30 in Tervuren. Dit in het kader van de Welzijnsbeurs Tervuren. Zie ook: www.tervuren.be    Inschrijven is niet noodzakelijk.

Tijdens de lezing leer je het systeem van meridianen kennen en voor welke emoties ze staan. We gaan samen op zoek naar enkele acupressuurpunten op het lichaam en hun betekenis. Vele van deze punten zijn heel gevoelig. Je weet dus meteen of je op het juiste puntje bent of niet.

Ik zie je graag daar, tot dan!

Armgard Detemmerman – www.zenadrelax.be

Maak hier meteen je afspraak!

Ik ben altijd zo moe: het vitaal belang van ontspanning
Waarom we zuchten