zenADrelax gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.

Wat is Shiatsu?

Door Armgard Detemmerman op 7 november 2019

(Jap. 指圧 Nl. vingerdruk)

Shiatsu is een Japanse vorm van lichaamstherapie. Ze baseert zich op het Meridiaansysteem en de leer van de Vijf Elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met de vingers of de handpalm worden de meridianen langsheen het hele lichaam gestimuleerd. Op die manier wordt een energetisch contact met de behandelde gezocht. Dit met de nodige aandacht, sensibiliteit en openheid voor de ontvanger. Shiatsu omvat ook verschillende mobilisatieoefeningen en stretchings. Mijn behandelingen duren altijd minstens 1 uur.

 

Hoe helpt Shiatsu je?

Mijn Shiatsu-behandeling is vooral een ontspanningsmethode om je goed te voelen. Het helpt je om in een diepe ontspanning komen en daar je kracht te vinden. Zachte, soms stevige en diepwerkende druk stimuleren de meridianen en dragen bij tot een goede doorstroming van energie. Dit zorgt voor een optimale werking van je levensenergie en het bevordert je eigen zelfhelende krachten. Onopgeloste emotionele kwesties kunnen de energiestromen in de meridianen blokkeren. De shiatsu-behandeling stimuleert de doorstroming van energie en zorgt voor meer harmonie tussen de verschillende meridianen. Het nodigt het lichaam uit om het teveel aan spanning los te laten en een tekort aan energie bij te vullen.

Shiatsu – voor wie?

Heb je last van stress en vermoeidheid, onrust of een burn-out?
Bevind je je in een moeilijke levenssituatie of moet je door een lastige periode?
Hou je ervan om jezelf af en toe te verwennen?

Shiatsu kan je helpen je innerlijke rust te vinden en terug je eigen kracht te vinden. Shiatsu is goed voor iedereen: jong, minder jong, ziek of gezond.

Hoe verloopt een shiatsu-massage?

Traditioneel wordt de shiatsu-massage op een matje op de grond gegeven. Naast de ritmische vinger- of handpalmdruk worden ook stretchings en rotaties uitgevoerd naargelang de behoefte van het lichaam. De behandelde draagt gemakkelijke kleding, bij voorkeur uit katoen.

Wat kan je verwachten?

Alle shiatsubehandeling zijn individueel afgestemd op wat jij en je lichaam mij aangeven. Zo zijn ook de resultaten individueel. Het lichaam is wijs en neemt wat het nodig heeft. Zo kan je komen om helderheid te krijgen over een moeilijke situatie waarin je je bevindt en die je de kracht ontneemt om een goede beslissing te nemen. Dan kan het zijn dat je als bonus een heerlijk licht gevoel van je anders zo verkrampte benen mee naar huis neemt. Maar eerlijk is eerlijk shiatsu is geen wondermiddel. Soms stelt zich het verwachte effect niet meteen in. Dat kan eraan liggen dat het zeer zo oud is, dat het een lange behandeltijd en veel eigen inzet vraagt. Of een bijkomende ander soort therapie. Sowieso moet op voorhand uitgesloten worden of er een ernstige medische oorzaak aan de klachten is verbonden.
Wat je wel mag verwachten, en dat garandeer ik je, is een heerlijke diepe ontspanning waar je zo nood aan hebt. En daar ben je al een heel eind mee op de goede weg. Het resultaat is dat je in die harmonie en rust in een meer uitgebalanceerde toestand komt waarin je beter met je emoties, met je stress of met je problemen zal kunnen omgaan. Deze hulp ontheft je echter niet van je taak om je eigen emotionele en persoonlijke groei aan te vatten.

Maak hier meteen je afspraak!

Stop de pijn
Wat is het Enneagram?