Stop de pijn

Stop de pijn

Posted by Armgard Detemmerman in Uncategorized 07 oct 2019
vrouw met hoofdpijn

Je hebt regelmatig hoofdpijn of zelfs migraine

Je hebt nek- en schouderpijn

Je hebt rugpijn

^

Die pijn duurt nu al een hele tijd en het beperkt je in je dagelijks leven. Je was al bij de dokter en die sprak ervan dat stress de oorzaak is. En eigenlijk weet je dat zelf ook wel.  De job, de files, het gezin, het huishouden, de geluidsoverlast… Stressoren loeren om elke hoek. 

^

SHIATSU is een Japanse drukpuntmassage. Ze baseert zich op de 5000 jaar oude traditie van het meridiaanstelsel. Meridianen kan je vergelijken met energiebanen die de energie over het hele lichaam transporteren. Stress en pijnlijke ervaringen worden ergens in het lichaam bijgehouden onder de vorm van spanningen of pijn. Deze vormen blokkages voor de stroom van je levensenergie. 

« Het lichaam is één grote databank van ervaringen en gevoelens » (Prof. Dr. Bessel van der Kolk).

^

Shiatsu is een manuele therapie die op drie vlakken tegelijkertijd ontspant: mentaal, emotioneel en lichamelijk. Doordat de betrokken meridianen gestimuleerd worden kan de energie terug vrijelijk stromen. Op die manier worden de zelfhelende krachten van je lichaam ondersteunt en je lichaam kan herstellen. 

^

De shiatsumassage bevordert de bloedsomloop en ontspant diep en intensief. Het regenereert het lichaam en maakt de pijnzones zacht en soepel. De behandeling ondersteunt ons organisme bij het fysiek en mentaal loslaten. Zo draagt shiatsu bij tot het oplossen van de spanningen die kunnen leiden tot pijn.

^

Met shiatsu ga je niet de oorzaken van jouw stress wegnemen. Shiatsu helpt je erbij om beter te kunnen omgaan met de stressoren. Het creëert rust in je hoofd. 

^

Het resultaat van een uurtje shiatsu is een algeheel gevoel van ontspanning en welzijn. Je zenuwstelsel wordt gekalmeerd. Je lichaam ervaart  een aangenaam gevoel van ruimtelijkheid, heelheid en lichtheid. De diepe rust, sereniteit en helderheid die je ervaart bij shiatsu creëren zo een nieuw gevoel van leven.

lachende vrouw

Post a comment

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.